Доступність посилання

ТОП новини

Iran Air зупинила польоти до Європи через нові санкції проти Тегерана


Літак авіакомпанії Iran Air
Літак авіакомпанії Iran Air

Найбільша авіакомпанія Ірану Iran Air зупинила польоти до Європи через нові санкції проти Тегерана, пов’язані з постачанням зброї Росії. Вона повідомила про це пасажирам невдовзі після оголошення про запроваджені санкції, передає Euronews.

До вересня Iran Air виконувала прямі рейси у вісім міст ЄС та Великої Британії: Відень, Гамбург, Кельн, Лондон, Мілан, Париж, Рим та Франкфурт. Рейси до Британії були припинені в середині місяця.

З європейських авіакомпаній до Ірану літають лише «Австрійські авіалінії». З кінця жовтня рейси мала виконувати німецька Lufthansa. Компанії поки не анонсували скасування польотів, обмеження у відповідь проти них не запроваджувалися.

Санкції Євросоюзу проти Ірану були запроваджені 14 жовтня. Приводом стало постачання балістичних ракет до Росії. Формальна заборона польотів не запроваджена, однак у Iran Air заморожені рахунки та активи, і з нею не можна вести будь-яку комерційну діяльність, це робить її роботу неможливою. Під обмеження потрапили ще кілька компаній, військових та чиновників країни, включно із заступником міністра оборони та військовим аташе в Росії.

15 жовтня іранське МЗС викликало до себе посла Угорщини, країни, яка головує в ЄС, і висловило протест проти нових обмежень. Тегеран знову заявив, що не постачав Росії ракети, а також вказав на свій нейтралітет в Україні, повідомляє офіційне агентство країни ІРНА.

Форум

XS
SM
MD
LG