Доступність посилання

ТОП новини

ГУР заявляє про знищення двох російських катерів у Криму


Відомство заявляє, що російські військові для відбиття атаки використовували літаки, стрілецьку зброю та 30-міліметрові гармати
Відомство заявляє, що російські військові для відбиття атаки використовували літаки, стрілецьку зброю та 30-міліметрові гармати

Головне управління розвідки Міноборони України вранці у четвер офіційно заявило про знищення двох катерів РФ «Тунець» у Криму.

«30 травня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України Group 13 за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вчергове результативно атакував корабельно-катерний склад держави-агресора Росії у тимчасово окупованому Криму», – заявили в спецслужбі.

Відомство заявляє, що російські військові для відбиття атаки використовували літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та вертольоти Ка-27/29 та Мі-8, а також стрілецьку зброю та 30-міліметрові гармати.

Раніше про ураження російських катерів повідомила низка українських ЗМІ. Міноборони РФ втрат не підтверджувало.

«Тунець» – дизельний катер з алюмінієвим корпусом. Довжина – 8,8 метрів, ширина – 2,5 метра, пасажиромісткість – до шести осіб. Такі катери переважно перебувають у використанні російських прикордонників та МНС.

Як повідомляв кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, на сході анексованого РФ Криму в Керчі вночі було чути канонаду. За даними Суспільного мовника, в місті було чути не менше шести вибухів, від яких тремтіли вікна в будинку. Телеграм-канал ASTRA писав про 20 вибухів.

Читайте також: Україна вже використала Storm Shadow для ударів по окупованому Криму – радник Мінстратегпрому (ВИПРАВЛЕНО)

Як стверджує глава підконтрольного Росії Мінтрансу Криму Микола Лукашенко, два пороми, автомобільний та залізничний, були пошкоджені уламками збитих ракет.

Міноборони РФ заявило про знищення восьми ракет над Азовським морем і такої ж кількості дронів над Чорним. Також стверджується, що російські військові нібито знищили два безекіпажні катери, які прямували в напрямку півострова.

Форум

XS
SM
MD
LG