Доступність посилання

ТОП новини

На околицях Гуляйполя російських військ немає – влада


Пошкоджений через російські обстріли будинок у Гуляйполі, Запорізька область, 26 травня 2023 року
Пошкоджений через російські обстріли будинок у Гуляйполі, Запорізька область, 26 травня 2023 року

Начальник Гуляйпільської міської військової адміністрації Сергій Ярмак назвав фейком інформацію голови окупаційної адміністрації у Запорізькій області Євгена Балицького про перебування російських військ на околицях Гуляйполя. Про це він сказав у коментарі проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя». Водночас окупанти продовжують обстрілювати громаду, сказав він.

«Немає на околицях Гуляйполя військових РФ, і я впевнений, що і не буде. Все, що каже Балицький можна назвати одним словом – фейк. А обстріли як були, так і залишаються. Кожен день, на жаль, РСЗВ прилітає по місту і по громаді. FPV-дрони, артилерія, на жаль, продовжують інтенсивно бити по інфраструктурі, по машинах, по території», – каже посадовець.

У Гуляйпільській громаді залишаються приблизно 2 тисячі 400 людей, примусової евакуації там немає, повідомив Ярмак. За його словами, тим, хто залишається в громаді, щомісяця надають гуманітарну допомогу.

Наприкінці вересня призначений Росією керувати окупованою частиною Запорізької області Євген Балицький заявив, що цей регіон не є для Росії основною ділянкою фронту, тому переміщення там незначні, а російська армія перебуває на околицях Гуляйполя.

З огляду на бойові дії і окупацію Росією частини південних територій України, редакція не може отримати офіційного підтвердження про деякі озвучені свідчення чи незалежно їх перевірити.

Прифронтове місто Гуляйполе регулярно зазнає російських атак. Москва заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України.

Форум

XS
SM
MD
LG