Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ повідомив про майже 70 боїв на фронті: сили РФ почали активніше діяти на Оріхівському напрямку


На Лиманському напрямку бої точаться у двох локаціях біля Греківки та в районі Тернів.
На Лиманському напрямку бої точаться у двох локаціях біля Греківки та в районі Тернів.

Від початку доби на фронті відбулося 69 бойових зіткнень, повідомляє у фейсбуці Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, на Куп’янському напрямку кількість російських атак збільшилась до чотирьох – дві в районах Піщаного та Берестового тривають, на Лиманському напрямку бої точаться у двох локаціях біля Греківки та в районі Тернів.

На Краматорському напрямку тривають три боєзіткнення в районах населених пунктів Часів Яр та Кліщіївка. Загальна кількість російських штурмів на напрямку зросла до дев’яти.

«На Покровському напрямку активність ворога зберігається в районах Новоолександрівки, Сокола, Новоселівки Першої і Калинового. Наразі мова йде вже про 18 різних атакувальних дій окупантів на цьому напрямку з початку доби. Крім того, ворог вдень почав активніше діяти на Оріхівському напрямку – завдав ще трьох авіаударів, по районах сіл П’ятихатки і Лобкове та неподалік селища Велика Новосілка», – йдеться в повідомленні.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

В американському Інституті вивчення війни у своєму звіті, оприлюдненому в ніч на 10 червня, зазначили, що обмежений дозвіл з боку адміністрації США, що дає змогу Україні використовувати надану американську зброю для ударів по деяких російських військових об’єктах на невеликій частині території РФ, зменшив площу безпечного російського простору лише на 16 відсотків.

Аналітики наголосили, що зміна політики США, хоч і є кроком у правильному напрямку, сама по собі є недостатньою й не може зірвати масштабні операції Росії.

«ISW вважає, що Захід зберігає здатність суттєво перешкоджати російським операціям, дозволяючи Україні використовувати надану Заходом зброю для ударів по оперативному тилу Росії й глибокому тилу на території Росії», – заявили аналітики.

Форум

XS
SM
MD
LG