Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб про фронт: найгарячіше на Лиманському, Курахівському і Покровському напрямках


Танкісти 25-ї Січеславської бригади, Покровський напрямок, Донецька область, жотень 2024 року
Танкісти 25-ї Січеславської бригади, Покровський напрямок, Донецька область, жотень 2024 року

Від початку доби на фронті відбулося більше ніж 90 бойових зіткнень, найгарячіше сьогодні – на Лиманському, Курахівському і Покровському напрямках, повідомили у Генштабі ЗСУ станом на 16:00 10 жовтня.

«Сьогодні на Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила 21 атаку на позиції українців поблизу Дружелюбівки, Греківки, Площанки, Невського, Макіївки, Новосадового, Торського і в Серебрянському лісі. Дев’ять боєзіткнень завершилось, ще 12 – триває. Авіаударів керованими авіаційними бомбами зазнали Ямпіль і Лиман, некеровані авіаційні ракети ворог застосував по Серебрянському лісництву», – йдеться в повідомленні.

З початку доби на Покровському напрямку російські війська здійснили 15 спроб потіснити українські сили з займаних позицій поблизу населених пунктів Селидове, Крутий Яр, Промінь, Лисівка, Миролюбівка і Калинове.

«Продовжуються бої поблизу Новоселидівки, Кремінної Балки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Антонівки на Курахівському напрямку. За уточненою інформацією, за сьогоднішній день відбито дев’ять атак окупаційної армії, три атаки ще тривають», – зазначили у Генштабі.

Також бої тривають на Харківському, Куп’янському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Времівському, Оріхівському і Придніпровському напрямках.

«Не припиняються систематичні підступні атаки артилерії й авіації ворога по прикордонню Сумської та Чернігівської областей. Сьогодні від ворожих артилерійських обстрілів з території росії постраждали райони населених пунктів Олександрія, Білопілля, Шалигине, Єліне, Клюси, Павлівка, Бояро-Лежачі, Прогрес і Попівка. Крім цього, ворог завдав ударів КАБами по районах населених пунктів Голишівське та Річки, загалом скинувши п’ять авіаційних бомб. За наявною інформацією, за сьогодні росіяни здійснили шість авіаційних ударів по Курській області, задіявши сім авіабомб», – йдеться у зведенні.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 9 жовтня дійшов висновку, що російське командування, ймовірно, вимагало прискорити темпи механізованих наступів в Україні, щоб досягти успіхів до того, як осінні дощі ускладнять рух техніки.

Головна мета – закріпитися у прифронтових населених пунктах, які можна використовувати як плацдарм для подальших операцій, наприклад, для захоплення Курахового чи Покровська, вважають аналітики.

Форум

XS
SM
MD
LG