Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті за добу було 134 зіткнення, найбільше – на Покровському напрямку


Українські військові в Сумській області поблизу кордону з Росією, 12 серпня 2024 року
Українські військові в Сумській області поблизу кордону з Росією, 12 серпня 2024 року

На фронті протягом минулої доби зафіксували 134 бойових зіткнення, найактивніше російські сили наступали на Покровському напрямку, повідомив вранці 13 серпня Генеральний штаб ЗСУ.

«На Покровському напрямку наші захисники відбили 52 ворожі штурмові дії в районах населених пунктів Калинове, Суха Балка, Єлизаветівка, Зелене Поле, Новоолександрівка, Гродівка, Миколаївка, Желанне, Скучне, Пантелеймонівка, Тимофіївка, Новожеланне, Птиче, Воздвиженка. Найбільша концентрація атак була поблизу Гродівки і Желанного», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними Генштабу, 24 бойові зіткнення були на Лиманському напрямку, 12 – на Куп’янському, 10 – на Торецькому. Крім того, бої тривали на Харківському, Сіверському, Краматорському, Курахівському, Времівському, Оріхівському, Придніпровському.

«На кордоні з Чернігівською і Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює мінометні й артилерійські обстріли населених пунктів з території РФ», – йдеться в повідомленні.

9 серпня аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що російське військове командування «не поспішає» перекидати війська з інших оперативних напрямків під Курськ для протидії ЗСУ, щоб не допустити зрив наступу на сході України.

Раніше в розвідці Великої Британії заявили, що Росія продовжує покладатися на піхотні атаки для поступового просування вглиб української території.

«Основна увага російських операцій майже напевно залишається в центральній частині Донецької області. Нещодавні російські наступальні дії наблизили місто Покровськ приблизно на 16 км до нинішньої лінії фронту. Покровськ є важливим логістичним центром, який підтримує українські операції в Донецькій області», – йдеться у повідомленні,

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

Форум

XS
SM
MD
LG