Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб повідомив про 78 бойових зіткнень на фронті від початку доби


Українські військові на Донеччині, червень 2024 року
Українські військові на Донеччині, червень 2024 року

На фронті від початку доби відбулося 78 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні станом на 22:00 8 серпня.

«Окупант завдав 47 авіаційних ударів із застосуванням 56 КАБів, 493 удари дронами-камікадзе і здійснив майже 3391 обстріл позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння», – йдеться в повідомленні.

За даними командування, протягом доби зіткнення тривали і тривають на 10 напрямках, найбільше їх на Покровському напрямку.

«На Покровському напрямку з початку доби в районах населених пунктів Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої і Яснобродівки відбито 20 наступальних і штурмових дій ворога. Ще дев’ять боєзіткнень триває. Наші війська вживають заходи з утримання визначених рубежів», – йдеться у зведенні.

Крім того, як свідчать дані Генштабу, російські війська активізувалися на Лиманському напрямку.

«22 рази ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися в напрямку населених пунктів Макіївка, Терни, Невське і в Серебрянському лісі, на даний час точиться шість боєзіткнень», – заявили військові.

Напередодні Генеральний штаб Збройних сил України заявляв, що зросла інтенсивність бойових дій на Сумському напрямку на тлі повідомлень про події у Курській області РФ.

Українські влада і військові прямо не коментували події в Курській області Росії, де, за словами тамтешньої влади і ЗМІ, третій день триває наступ українських сил.

Міністерство оборони Франції 8 серпня заявило, що український наступ у Курській області Росії має «певний початковий успіх» і може змусити російські сили залучити війська з інших секторів, «таким чином зменшивши тиск там, де ЗСУ раніше зазнавали труднощів».

Форум

XS
SM
MD
LG