Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: за добу було 25 бойових зіткнень, війська РФ вели «безуспішні наступальні дії»


Українські військові ведуть вогонь із самохідної гаубиці по російських позиціях у Донецькій області, 9 серпня 2023 року
Українські військові ведуть вогонь із самохідної гаубиці по російських позиціях у Донецькій області, 9 серпня 2023 року

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що протягом доби на фронті відбулося близько 25 бойових зіткнень.

«На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Надії й південніше Новоселівського Луганської області… На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Богданівки… На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки… На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка Донецької області», – йдеться повідомленні.

На Шахтарському напрямку, за даними Генштабу, загарбники здійснили «безуспішні спроби» відновити втрачене положення в районі Старомайорського.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби», – йдеться в повідомленні.

За даними командування, протягом доби російські війська завдали трьох ракетних і 49 авіаційних ударів, здійснили 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.

Раніше сьогодні речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий заявив, що ситуація на Куп’янському напрямку є загрозливою тривалий час, однак, попри те, що російські сили вже кілька разів намагалися реалізувати великий наступ, великої стратегічно-наступальної операції їм не вдалося реалізувати. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок»).

Коментуючи заяву командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського про те, що на Куп’янському напрямку «окремі позиції за ці дні декілька разів переходили із рук в руки», Череватий зазначив, що ситуація є динамічною, але системних проривів з боку російських сил не було.

XS
SM
MD
LG