Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: протягом доби було 25 бойових зіткнень


Українська самохідна гаубиця М109 просувається попід полем у Донецькій області, 7 серпня 2023 року
Українська самохідна гаубиця М109 просувається попід полем у Донецькій області, 7 серпня 2023 року

Протягом доби на фронті відбулося 25 бойових зіткнень, повідомив ввечері 11 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

«На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Синьківки та Іванівки Харківської області… На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Богданівки, Кліщіївки та Білої Гори Донецької області… На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області.. На Мар’їнському напрямку, сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка Донецької області», – йдеться в повідомленні.

На Шахтарському напрямку, кажуть у Генштабі, загарбники здійснили «безуспішні спроби» відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби», – йдеться в повідомленні.

У командуванні додали, що протягом доби російські війська завдали п’ять ракетних ударів, застосувавши чотири аеробалістичні ракети Х-47 «Кинджал» (одна знищена) та одну ракету С-300.

«Крім того, ворог завдав 24 авіаційних удари і здійснив близько 37 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких є діти. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою», – кажуть у Генштабі.

Раніше сьогодні командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомив про рух вперед українських військових і успіхи на Таврійському напрямку.

«Таврійський напрямок. Артилерійські підрозділи Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1464 вогневих завдання», – повідомив він.

Днями експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) казали, що українські військові здійснили нову спробу закріпитися на лівому березі Дніпра в Херсонській області, який контролюють сили РФ. Але згодом у Генштабі ЗСУ цю інформацію заперечили.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр 10 серпня повідомила, що «попри надважкі бойові умови та супротив ворога, українські війська мають частковий успіх у напрямку Урожайне, південніше та південно-східніше Старомайорське».

XS
SM
MD
LG