Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Криму повідомляють про вибухи і пожежу в районі військового аеродрому РФ «Саки»


Військовий аеродром біля селища Новофедорівка поблизу міста Саки в окупованому Криму після вибухів у серпні 2022 року
Військовий аеродром біля селища Новофедорівка поблизу міста Саки в окупованому Криму після вибухів у серпні 2022 року

У Севастополі в окупованому Росією Криму в ніч на 26 липня оголошували повітряну тривогу, підконтрольний РФ голова міста Михайло Развожаєв заявляв про загрозу балістики, проте через шість хвилин був відбій тривоги. Водночас телеграм-канал «Кримський вітер» із посиланням на місцевих жителів повідомив про вибухи в районі Новофедорівки поблизу міста Саки.

Відповідно до повідомлень, гучні вибухи було чути на російському військовому аеродромі «Саки». Як пише «Кримський вітер», після цього там почалася пожежа і деякий час було чути детонацію. Про вибухи також повідомило «Суспільне Крим» із посиланням на жителів Сак.

Крім цього, повідомляли про гучні звуки у Євпаторії. Як заявляли місцеві жителі у кримських телеграм-каналах, звуки були схожі на роботу протиповітряної оборони.

Російський телеграм-канал Astra з посиланням на джерела в екстрених службах окупованого Криму стверджує, що аеродром у Саках атакували далекобійними ракетами ATACMS. Внаслідок влучання у боєкомплект сталася пожежа, поранені двоє військових, повідомляє Astra.

Військовий аеродром Саки в Новофедорівці вже кілька разів зазнавав ракетних ударів. Там базується 43-й винищувальний авіаційний полк, що підтримує російські війська на півдні України, на озброєнні якого перебувають бомбардувальники Су-24 і винищувачі Су-30.

Крім того, як стверджується в повідомленні, ракета вразила місце дислокації російської ППО, розташоване за п’ять кілометрів від села Шовковичне в Сакському районі.

Російські військові і фактична влада Криму поки що нічого з цього приводу не повідомляли. Підтверджень цієї інформації з інших джерел на даний момент немає. Українська сторона також поки що не коментувала ці повідомлення.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні минулого року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Форум

XS
SM
MD
LG