Доступність посилання

ТОП новини

Від початку доби на Покровському напрямку зафіксовано 55 бойових зіткнень – зведення Генштабу


Українські військовослужбовці 43-ї артилерійської бригади ведуть вогонь із самохідної артилерійської установки 2С7 «Піон» по російських позиціях у Покровському районі на сході Донецької області, 8 серпня 2024 року
Українські військовослужбовці 43-ї артилерійської бригади ведуть вогонь із самохідної артилерійської установки 2С7 «Піон» по російських позиціях у Покровському районі на сході Донецької області, 8 серпня 2024 року

За поточну добу відбулося 153 бойові зіткнення. Третина з них сталася на Покровському напрямку, йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України 14 серпня станом на 22:00.

«Тут впродовж дня агресор атакував українські підрозділи 55 разів. Найбільшу активність проявляв в районах Воздвиженки, Гродівки та Желанного. 40 атак українські захисники вже відбили, ще 15 боєзіткнень тривають», – кажуть у штабі.

Напружена ситуація, за даними ЗСУ, на Сіверському напрямку, де відбулося 24 штурми в районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки. Сім боєзіткнень ще триває.

«На Торецькому напрямку, де окупанти за підтримки авіації 21 раз атакували наші позиції поблизу Нью-Йорку, Торецька та Північного, 18 боєзіткнень завершились. Бойові дії тривають ще у трьох локаціях. На Лиманському напрямку за день російські війська 15 разів атакували українських захисників в районах Макіївки, Невського та Тернів», – вказано у дописі.

На Харківському напрямку російські військові чотири рази штурмували позиції ЗСУ в районах Вовчанська та Сотницького Козачка. Також дев’ять разів атакували на Куп’янському напрямку – поблизу населених пунктів Синьківка, Петропавлівка та Берестове.

Крім того, російські сили наступали на Краматорському, Курахівському, Времівському, Оріхівському і Придніпровському напрямках.

За даними моніторингової групи DeepState, війська РФ окупували 14 серпня Желанне, Орлівку, а також просунулися у Нью-Йорку, Миколаївці, Журавці та Красногорівці.

Желанне й Орлівка розташовані на Покровському напрямку. Відстань до Покровська складає близько 20 кілометрів.

12 серпня аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що перекидання Росією частини військ з України до Курської області, де триває операція українських сил, навряд чи негайно вплине на темп російських наступальних операцій на українській території.

Форум

XS
SM
MD
LG