Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: за добу на фронті було 142 бої, найгарячіше – на Курахівському напрямку


На Курахівському напрямку противник атакував 39 разів. Фото ілюстративне
На Курахівському напрямку противник атакував 39 разів. Фото ілюстративне

Від початку добу на фронті було 142 бойових зіткнення, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

Найгарячіше сьогодні було на Курахівському напрямку, де противник 39 разів атакував українські позиції поблизу Цукуриного, Новоселидівки, Гірника, Максимільянівки, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки, Антонівки, Курахівки, Ізмайлівки, Гострого, Курахового та Водяного.

Також напруженою cитуація залишається на Покровському напрямку – російські війська 37 разів намагалися прорвати українську оборону біля населених пунктів Суха Балка, Новоторецьке, Промінь, Сухий Яр, Лисівка, Крутий Яр, Новогродівка та Селидове.

За даними штабу, на Куп’янському та Лиманському напрямку противник 16 та 18 разів атакували у районах Синьківки, Петропавлівки, Новоосинового, Вишневого, Степової Новоселівки, Лозової, Кругляківки. Макіївки, Греківки, Вишневого, Нововодяного, Торського, Новосадового та Діброви. П’ять боєзіткнень ще тривають.

Читайте також: Армія РФ просунулась біля Курахівки і Гірника: утворився напівкотел

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російські війська не мають достатньої живої сили і матеріальних засобів, щоб продовжувати інтенсивні наступальні дії нескінченно довго, і нинішній наступ на сході України, ймовірно, досягне кульмінації «в найближчі місяці, якщо не тижні».

Форум

XS
SM
MD
LG