Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ про ситуацію на фронті: було майже 120 боєзіткнень, біля Часового Яру бої тривають


Найгарячішими напрямками залишалися Торецький, Покровський та Курахівський, де відбувся 71 бій
Найгарячішими напрямками залишалися Торецький, Покровський та Курахівський, де відбувся 71 бій

Станом на 22:00 на фронті відбулося 119 бойових зіткнень – найгарячішими напрямками залишалися Торецький, Покровський та Курахівський, де відбувся 71 бій, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Торецькому напрямку противник намагався 26 разів штурмувати позиції українських захисників в районах Дружби, Залізного, Північного,

За даними штабу, на Покровському напрямку сили РФ продовжують намагатись вклинитись в українські бойові порядки біля населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Євгенівка, Прогрес, Новоселівка Перша, Карлівка та Уманське – всього відбулось 27 атак, одна триває.

На Курахівському напрямку протягом дня війська РФ 18 разів атакували позиції Сил оборони – два боєзіткнення ще тривають. Ситуація під контролем наших захисників.

Читайте також: Cили РФ вдарили «Ураганами» по Кураховому, є жертви – Філашкін

У Генштабі також повідомляють, що на Краматорському напрямку противник уже 6 разів намагався витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій в районі Часового Яру – три атаки відбито, бої тривають, а на Времівському напрямку війська РФ тиснув біля Костянтинівки – дві атаки відбито, одне боєзіткнення триває.

Минулої доби у Генштабі повідомляли про 116 бойових зіткнень на фронті станом на 22:00 26 червня.

Днями керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, щоситуація на фронті є «досить складною» і такою залишатиметься ще щонайменше місяць, однак, як він сказав, «Армагедону не буде».

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) 9 червня зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

Форум

XS
SM
MD
LG