Доступність посилання

ТОП новини

Кількість бойових зіткнень від початку доби перевищила 100 – зведення Генштабу


Українські військовослужбовці 148-ї окремої артилерійської бригади Десантно-штурмових військ готують гаубицю М777 до ведення вогню по російських позиціях на передовій в Донецькій області, Україна, 21 серпня 2024 року
Українські військовослужбовці 148-ї окремої артилерійської бригади Десантно-штурмових військ готують гаубицю М777 до ведення вогню по російських позиціях на передовій в Донецькій області, Україна, 21 серпня 2024 року

Від початку доби відбулося 109 бойових зіткнень. Найбільше боїв відбулося на Покровському напрямку, де війська РФ здійснили 36 штурмових дій у районах населених пунктів Зелене Поле, Воздвиженка, Гродівка, Карлівка, Новогродівка, Маринівка та Михайлівка. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України 30 серпня станом на 16:00.

«На Купʼянському напрямку ворог проводив 18 наступальних дій біля Синьківки, Колісниківки, Новоосинового, Лозової, Андріївки, Стельмахівки. На цей час продовжуються шість атак. На Лиманському напрямку противник 13 разів штурмував неподалік Твердохлібового, Новосергіївки, Дружелюбівки, Греківки, Чернещини, Невського та Новосадового», – кажуть у штабі.

На Курахівському напрямку, кажуть у ЗСУ, війська РФ атакували 14 разів поблизу Українська, Галицинівки, Георгіївки та Костянтинівки. Також на Торецькому напрямку російські війська десять разів намагалися витіснити українські підрозділи із займаних позицій неподалік Торецька та Неліпівки.

Загалом російські війська наступали на 11-ти напрямках.

Напередодні Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні визнав, що на Покровському та інших напрямках на Донеччині – «надзвичайно складно».

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 27 серпня заявив, що однією з головних цілей Курської операції було відволікти російські сили від критичних ділянок фронту, і Росія передбачила цю мету і натомість зосередивши основні зусилля і посиливши свою присутність на Покровському напрямку.

За його словами, Росія передислокувала понад 30 тисяч військових з інших невизначених ділянок лінії фронту в Україні в Курську область.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

За даними Інституту вивчення війни (ISW) «російські війська можуть спробувати воювати безпосередньо через українські оборонні позиції вздовж лінії Новогродівка-Гродівка, попри вищі витрати, для того, щоб зберегти швидкість їхнього просування і спробувати швидше захопити Мирноград».

Форум

XS
SM
MD
LG