Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: війська РФ намагаються відтіснити Сили оборони на Харківщині, триває бій біля Вовчанська


Наслідки російської агресії у Вовчанську, червень 2024 року
Наслідки російської агресії у Вовчанську, червень 2024 року

Протягом поточної доби на фронті відбулося 125 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні на 22 годину 23 серпня.

«На Харківському напрямку російські терористи намагаються потіснити наші підрозділи в районах Вовчанська та Глибокого. Триває бій поблизу Вовчанська», – йдеться в ньому.

Також російські війська 15 разів атакували українські позиції на Куп’янському напрямку: «ситуація напружена, тривають чотири боєзіткнення».

Також командування зафіксувало 11 російських атак на Лиманському напрямку, в двох локаціях продовжуються бої.

Читайте також: Зеленський: українські війська «витискають» російську армію з Харківщини

Армія РФ штурмовими діями намагалася витіснити українських військових із позицій біля Верхньокам’янського, Виїмки, Білогорівки та Спірного на Сіверському напрямку, всі атаки були відбиті.

Також ЗСУ відбили 20 спроб російських загарбників просунутися біля Часового Яру, Калинівки та Іванівського на Краматорському напрямку. На Торецькому завершилися шість боєзіткнень, бій триває поблизу Неліпівки.

«Основні зусилля ворог спрямовує на Покровськ, тут, впродовж дня, агресор 33 рази атакував в районах Воздвиженки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Птичого, та Зеленого Поля. 22 атаки українські захисники вже відбили, ще 11 боєзіткнень досі тривають», – йдеться в зведенні.

Генштаб звітує про відбиття 14 російських спроб атакувати на Курахівському напрямку, п’ять боїв тривають. На Времівському напрямку сьогодні армія РФ дев’ять разів намагалася штурмувати передній край оборони в напрямку Водяного та Вугледару, п’ять атак тривають.

Читайте також: Війська РФ завдали удару по центру Купʼянська-Вузлового, є загиблі і поранені – влада

«Сьогодні на Оріхівському та Придніпровському напрямку активних дій окупантів не відмічено, але ворог завдає авіаційних ударів та обстрілює територію українських міст та сіл. Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку», – додає штаб.

Раніше сьогодні президент Володимир Зеленський повідомив, що українська армія продовжує витісняти російські війська з Харківської області.

Напередодні Третя окрема штурмова бригада ЗСУ заявила про наступ та повернення територій на Харківщині. 23 серпня підрозділ повідомив про «стабілізаційні дії».

Сили оборони 9 серпня інформували, що біля Вовчанська на Харківщині армія РФ готується до штурмів у районі агрегатного заводу і багатоповерхової забудови.

Форум

XS
SM
MD
LG