Доступність посилання

ТОП новини

У Генштабі назвали результати просування українських сил за тиждень


Український танк поблизу Бахмуту на Донеччині, 12 травня 2023 року
Український танк поблизу Бахмуту на Донеччині, 12 травня 2023 року

Українські сили за тиждень змогли просунутися на Запорізькому напрямку: до трьох кілометрів у районі Малої Токмачки й до семи – на південь від Великої Новосілки, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

«Сили оборони на Запорізькому напрямку продовжують очищення українських міст і селищ від загарбників. Протягом останнього тижня наші війська просунулися в глибину противника до трьох кілометрів у районі населеного пункту Мала Токмачка і до семи кілометрів – південніше від Великої Новосілки», – сказав Громов на брифінгу 15 червня.

Він нагадав, що загалом українські сили звільнили сім населених пунктів у Донецькій і Запорізькій областях.

«Повернуто під контроль понад 100 кілометрів квадратних української території», – заявив Громов.

Зі свого боку, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що станом на сьогодні українські сили перебувають «як у наступальному процесі, так і в оборонному».

«Тобто на сьогодні ми здійснюємо наступ на кількох напрямках, і оборону, бо ворог також здійснює наступальні дії… Зараз скрізь тривають бої і потужне протистояння», – сказала вона на брифінгу.

Раніше сьогодні речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов повідомив, що Сили оборони України продовжують наступ на Бердянському і Бахмутському напрямках.

За його словами, на Бердянському напрямку бої тривають в районі села Макарівка. Також бої тривають у районах сіл Новоданилівка і Новопокровка Запорізької області.

За даними Генштабу Збройних сил України, протягом доби 14 червня українські військові відбили понад 49 атак загарбників, російські сили продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар’їнському напрямках.

У червні Збройні сили України звільнили на Донеччині села Макарівка, Нескучне, Благодатне та Сторожове, а в Запорізькій області – села Новодарівка, Левадне та Лобкове.

XS
SM
MD
LG