Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ підтвердив ураження російського порому в порту «Кавказ»


«Славянин» – третій і останній залізничний паром, який РФ мали у зазначеному регіоні»
«Славянин» – третій і останній залізничний паром, який РФ мали у зазначеному регіоні»

Українські військові завдали удару по російському залізничному порому «Славянин» у порту «Кавказ» в Краснодарському краї РФ на березі Азовського моря, повідомив 23 липня Генеральний штаб ЗСУ.

«Окупанти використовували цей пором для перевезення залізничних вагонів, автотранспорту та контейнерів у військових цілях. «Славянин» – третій і останній залізничний паром, який РФ мали у зазначеному регіоні», – повідомили військові.

Раніше губернатор Краснодарського краю РФ Веніамін Кондратьєв заявив, що уранці 23 липня безпілотники атакували поромне судно в порту «Кавказ».

«Загоряння локальне, загрози поширення вогню немає. На жаль, серед членів екіпажу та співробітників порту є постраждалі та загиблий. Потерпілим надають усю необхідну допомогу», – написав він у телеграмі.

Розташований у Краснодарському краї порт «Кавказ» є кінцевим пунктом порома, який виходить із окупованої української Керчі в Криму. До зведення Керченського мосту пором фактично був критично важливим засобом доставлення вантажів на півострів із боку РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG