Доступність посилання

ТОП новини

Росія просувається на Донбасі, а ЗСУ звільнили території на Харківщині: куди рухається фронт


Російські війська просунулися вперед одразу на трьох напрямках, повідомляє проект DeepState вночі 17 жовтня. Аналітики зафіксували прогрес РФ на Торецькому напрямку біля Нью-Йорка, на Курахівському біля Катеринівки та Новоселидівки, а також на Покровському біля Селидового.

У ранковому зведенні 17 жовтня Генштаб зазначив, що саме в Селидовому агресор діє найактивніше. Тут противник продовжує тиснути на місто з півночі, півдня та сходу.

Один із таких російських штурмів із застосуванням бронетехніки відбили бійці 2-го батальйону оперативного призначення «Привид Хортиці» біля Михайлівки, яка розташована на сході від Селидового. Місце атаки вдалося геолокувати OSINT-спільноті Кіберборошно.

Силам оборони також вдалося відновити позиції в районі Липців Харківської області поблизу кордону з РФ, пишуть аналітики DeepState.
Раніше 16 жовтня Головне управління розвідки міністерства оборони України у повідомило, що бригада НГУ «Хартія» разом із підрозділами ГУР звільнила 400 гектарів лісу на півночі Харківської області, відкинувши супротивника на кілька кілометрів та знищити майже полк армії РФ.

  • Чи зможуть Сили оборони видавити армію РФ із півночі Харківської області?
  • Який напрям зараз найбільш ризикований?
  • Які нові подробиці про масові вбивства у Бучі вдалося дізнатися журналістам Радіо Свобода?

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG