Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб про фронт: найгарячіше зараз на Лиманському, Куп’янському, Покровському і Курахівському напрямках


Артилерія 15-ї бригади оперативного призначення «Кара-Даг» Національної гвардії України (НГУ) працює на САУ «Гвоздика» 2С1. Покровський напрямок, Донецька область, 3 жовтня 2024 року
Артилерія 15-ї бригади оперативного призначення «Кара-Даг» Національної гвардії України (НГУ) працює на САУ «Гвоздика» 2С1. Покровський напрямок, Донецька область, 3 жовтня 2024 року

На фронті від початку доби було 88 бойових зіткнень, повідомив Генштаб ЗСУ станом на 16:00. Найгарячіше зараз – на Лиманському, Куп’янському, Покровському і Курахівському напрямках, кажуть військові, називаючи ситуацію на фронті напруженою.

«15 разів противник атакував наші позиції на Куп’янському напрямку в районах населених пунктів Синьківка, Новоселівка, Глушківка, Лозова і Кругляківка. П’ять атак відбито Силами оборони, десять боєзіткнень триває. На Лиманському напрямку ворог намагається просунутись поблизу Макіївки, Греківки, Невського, Новосадового, Торського і в Серебрянському лісі. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 16 боєзіткнень, досі триває 11 з них», – йдеться в повідомленні.

«Агресор атакує українських захисників на Покровському напрямку. Тут впродовж дня він здійснив 13 атак в районах Новоторецька, Калинового, Лисівки, Крутого Яру, Новогродівки і Миколаївки. Сили оборони стримують натиск і відбили 12 атак противника, один бій ще триває… На Курахівському напрямку від початку доби окупанти 19 разів атакували наші підрозділи. Намагалися просунутися поблизу Цукуриного, Желанного Другого, Гірника, Новоселидівки, Гострого, Георгіївки і Катеринівки, на даний час тривають бої у восьми локаціях», – додали в Генштабі.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті 2 жовтня писали, що, попри те, що сили РФ захопили Вугледар, це навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донецької області.

В ISW вважають, що російські війська не мають достатньої живої сили і матеріальних засобів, щоб продовжувати інтенсивні наступальні дії нескінченно довго, і нинішній наступ на сході України, ймовірно, досягне кульмінації «в найближчі місяці, якщо не тижні».

Форум

XS
SM
MD
LG