Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: війська РФ «дещо знизили активність» на трьох напрямках


Українські військові на Покровському напрямку, 8 серпня 2024 року
Українські військові на Покровському напрямку, 8 серпня 2024 року

Російські війська «дещо знизили активність» на Гуляйпільському, Оріхівському і Придніпровському напрямках, тут наступальних дій за останню добу вони не проводили, але не перестають «знищувати усіма доступними способами» цивільну інфраструктуру, повідомив у ранковому зведенні Генштаб Збройних сил України.

Загалом, за даними командування, на фронті протягом минулої доби зафіксовано 134 бойових зіткнення, найбільше – на Покровському напрямку (53).

Крім того, 19 разів російські сили атакували позиції українських військ на Лиманському напрямку, по 16 – на Куп’янському і Курахівському, 13 – на Торецькому.

Крім того, бої тривали на Харківському, Сіверському, Краматорському, Времівському напрямках.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах п’ять ракетних ударів із застосуванням семи ракет, а також 99 авіаударів, зокрема, скинув 122 КАБи. Крім цього, здійснив 4498 обстрілів, з них 145 – із реактивних систем залпового вогню», – йдеться в повідомленні.

20 серпня речник Оперативного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій повідомив, що на Запорізькому напрямку за останні три доби «не зафіксовано жодних штурмових дій російських військ, що є нетиповою поведінкою для загарбників».

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

19 серпня в ефірі Радіо Свобода начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

Форум

XS
SM
MD
LG