Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про 166 зіткнень на фронті за добу


Українські військові на Покровському напрямку, Донеччина, 8 серпня 2024 року
Українські військові на Покровському напрямку, Донеччина, 8 серпня 2024 року

Протягом минулої доби на фронті відбулося 166 бойових зіткнень, понад третина з них – на Покровському напрямку, повідомив вранці 21 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

«За підтримки бомбардувальної і штурмової авіації ворог двадцять чотири рази намагався просунутися вперед на Торецькому напрямку. Діяв у районах населених пунктів Нью-Йорк, Неліпівка, Торецьк і Залізне. На Покровському напрямку наші захисники відбивали 66 атак противника. Ворог намагається просуватися в напрямку Воздвиженки, Михайлівки, Калинівки, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Скучного і Зеленого Поля», – йдеться у зведенні.

За даними Генштабу, бої також тривали на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Краматорському, Курахівському, Времівському, Оріхівському, Придніпровському напрямках.

Читайте також: Міноборони Росії заявило про захоплення Нью-Йорка, Генштаб ЗСУ не коментує

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах вісім ракетних ударів із застосуванням 13 ракет, а також 83 авіаційних удари, зокрема скинув 104 КАБи. Крім цього, здійснив 4390 обстрілів, з них 152 – із реактивних систем залпового вогню, і задіяв для уражень 1558 дронів-камікадзе», – йдеться в повідомленні.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

19 серпня в ефірі Радіо Свобода начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

Читайте також: Донбас – важливіший? Чому Росія не перекидає війська зі сходу України на Курщину

Форум

XS
SM
MD
LG