Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: найбільшу активність війська РФ 6 червня проявили на Покровському напрямку


Українські військові ведуть вогонь по російських позиціях у Харківській області, 15 травня 2024 року
Українські військові ведуть вогонь по російських позиціях у Харківській області, 15 травня 2024 року

Станом на 23:30 6 червня на фронті відбулося 73 бойових зіткнення, найбільшу активність російські війська проявили на Покровському напрямку, повідомив у вечірньому зведенні український Генштаб.

«Усього від початку доби (на Покровському напрямку – ред.) окупанти 28 разів намагалися вклинитися в нашу оборону в районах Новоселівки Першої, Сокола, Євгенівки, Калинового, Новоолександрівки, Яснобродівки, Новопокровського і Прогресу. Наразі 22 атаки ворога відбито, шість боєзіткнень тривають», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Вовчанський фронт»: чого хотів і чого досяг Кремль на півночі Харківщини

Також атаки російських сил були на Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Курахівському, Времівському напрямках, свідчать дані Генштабу.

«На Харківському напрямку російський агресор активних наступальних дій не проводив, намагається витіснити наші підрозділи, завдаючи інтенсивного вогневого впливу. Ситуація – контрольована», – зауважили у командуванні.

Напередодні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про складну ситуацію біля Купʼянська, де противник намагається прорвати українську оборону з двох напрямків. Загалом, за його словами, війська РФ продовжують проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках.

Про те, що армія РФ просунулася відразу в трьох місцях – на Авдіївській і Мар’їнській ділянках фронту, повідомив проєкт DeepState увечері 5 червня. Йдеться про Архангельське і Новопокровське на північному заході від Авдіївки, а також про Красногорівку на північ від Мар’їнки.

Форум

XS
SM
MD
LG