Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: за добу відбулося 34 бойові зіткнення


Українські військові на Донеччині, 28 вересня 2023 року
Українські військові на Донеччині, 28 вересня 2023 року

Протягом доби відбулося 34 бойових зіткнення, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 9 жовтня.

«Ворог завдав один ракетний і 39 авіаційних ударів, здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, українські військові відбили п’ять атак російських сил на Куп’янському напрямку в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області.

«На Лиманському напрямку Сили оборони відбили сім атак ворога в районі Макіївки Луганської області… На Бахмутському напрямку наші захисники відбили чотири атаки противника біля Кліщіївки Донецької області… На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили 15 атак ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області… На Шахтарському напрямку наші захисники відбили атаку ворога в районі Старомайорського Донецької області… На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили атаку ворога в районі Левадного Запорізької області», – йдеться в повідомленні.

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, додали в Генштабі.

Раніше сьогодні командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомив, що українські військові продовжують здійснювати наступальні операції на Мелітопольському напрямку і мають «частковий успіх» західніше від Вербового Запорізької області.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті заявив, що російські війська посилюють мінування в районі Роботиного-Вербового і намагаються закріпити українські сили на ділянках фронту подалі від західної частини Запорізької області.

Форум

XS
SM
MD
LG