Доступність посилання

ТОП новини

«Хамас» звільнив двох літніх заручниць – The Times of Israel


Акція на підтримку Ізраїлю в Лондоні, фото ілюстративне
Акція на підтримку Ізраїлю в Лондоні, фото ілюстративне

Представники радикального угруповання «Хамас» заявили 23 жовтня, що звільнили двох жінок, яких утримували в полоні в Секторі Гази після нападу на Ізраїль 7 жовтня.

За даними видання The Times of Israel, ідеться про громадянок Ізраїлю 79-річну Нуріт Купер і 85-річну Йохавед Ліфшиц, які жили в кібуці Нір-Оз. Їхні чоловіки залишаються серед заручників.

За твердженням бойовиків, жінок звільнили за посередництва Єгипту та Катару з причин гуманітарного характеру, угруповання нічого не вимагало за їхнє звільнення.

Раніше ізраїльський телеканал i24news повідомив, що представники Червоного Хреста за посередництва Катару досягли домовленості про звільнення з полону в Секторі Гази близько 50 заручників із подвійним громадянством. Як передбачалося, співробітники гуманітарної організації виїдуть увечері 23 жовтня до міста Хан-Юніс на півдні Сектора Гази, де зустрінуть заручників.

7 жовтня угруповання «Хамас» напало на Ізраїль. Бойовики увійшли до ізраїльських населених пунктів, що розташовані біля кордону зі Смугою Гази, вбивши сотні мешканців та захопивши заручників. У відповідь Ізраїль став завдавати авіаударів по Смузі Гази та готується до проведення наземної операції.

За даними на 23 жовтня, внаслідок нападу «Хамас» в Ізраїлі загинули близько 1400 людей, ще 222 були взяті в заручники. Підконтрольна угрупованню «Хамас» влада стверджує, що під час ударів по Смузі Гази за два тижні загинули понад чотири тисячі людей. Незалежно перевірити ці твердження можливості немає.

Форум

XS
SM
MD
LG