Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль має сам вирішувати, як проводити наземну операцію, але США «рішуче реагуватимуть» у разі ескалації – Білий дім


Джон Кірбі зазначив, що Сполучені Штати від перших годин після нападу бойовиків «Хамасу» посилили комунікацію з Ізраїлем, аби мати інформацію про його стратегію, цілі та інші важливі аспекти
Джон Кірбі зазначив, що Сполучені Штати від перших годин після нападу бойовиків «Хамасу» посилили комунікацію з Ізраїлем, аби мати інформацію про його стратегію, цілі та інші важливі аспекти

У Білому домі вважають, що влада Ізраїлю має сама вирішувати, як і коли проводити наземну операцію проти угруповання «Хамас», зазначив координатор Ради нацбезпеки Джон Кірбі.

«Ми не збираємося диктувати їм (Армії оборони Ізраїлю – ред.) умови», – сказав представник адміністрації Байдена.

Він зауважив, що США не можуть прогнозувати будь-які майбутні операції Ізраїлю, так як «це було б недоречним».

Також Кірбі зазначив, що Сполучені Штати від перших годин після нападу бойовиків «Хамасу» посилили комунікацію з Ізраїлем, аби мати інформацію про його стратегію, цілі та інші важливі аспекти.

«Ця взаємодія триває», – додав представник Білого дому.

Крім того, за словами Кірбі, американські військові будуть «відповідним чином розміщені» на Близькому Сході – це відбудеться на тлі побоювань, що війна між Ізраїлем і «Хамасом» може перерости в «ширший регіональний конфлікт».

«Найближчими днями, за вказівкою президента Джо Байдена, міністр оборони наказав військовим здійснити кроки з підготовки до цього, щоб переконатися в тому, що ми перебуваємо в належному становищі, як із погляду можливості захисту наших сил, так і рішучого реагування в разі потреби», – заявив він.

Кірбі додав, що Пентагон планує направити на американські авіабази в регіоні додаткові засоби ППО на додаток до вже розгорнутих кар’єрних ударних груп.

За його словами, що адміністрація Байдена обізнана про те, що іранський уряд продовжує підтримувати бойовиків «Хамасу» і «Хезболли» в Лівані, і заявив, що США не допустять, щоб «будь-яка загроза нашим інтересам у регіоні залишилася без відповіді».

Раніше влада Ізраїлю закликала своїх громадян утриматися від поїздок до низки країн «через суттєве зростання антисемітських настроїв». Повідомлялося про «зростання загроз нападів на громадян Ізраїлю у низці арабських країн та держав Близького Сходу».

Ізраїль оголосив війну ісламістському угрупованню, визнаному терористичним в ЄС і США, наступного дня після того, як бойовики «Хамасу» 7 жовтня прорвали укріплений кордон Ізраїлю та Гази. Нині Ізраїль готує масштабну наземну операцію в Газі.

Форум

XS
SM
MD
LG