Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті минулої доби було 141 зіткнення, від початку цієї – вже 53


Українські військові на Донеччині, 12 червня 2024 року
Українські військові на Донеччині, 12 червня 2024 року

Протягом минулої доби на фронті відбулося 141 бойове зіткнення, від початку цієї – вже 53, повідомив у зведенні станом на 10:00 український Генштаб.

За повідомленням, на Куп’янському напрямку від початку доби відбулося вже вісім атак сил РФ у районах Степової Новоселівки, М’ясожарівки та Стельмахівки. Шість спроб російських військових просунутися вперед Сили оборони відбили, дві штурмові дії тривають.

Читайте також: «Буханкоцид» – це просто one love». Як ЗСУ стримують російські штурми біля Часового Яру

«На Сіверському напрямку спостерігається помірна активність російських окупантів. На даний час ворог 13 разів намагався потіснити українських оборонців із займаних позицій поблизу Верхньокам’янського, Спірного та Роздолівки. Сім атак російських загарбників відбито, бої продовжуються. На Краматорському напрямку окупаційні війська не полишають спроб просунутися в напрямку Часового Яру, поблизу якого триває боєзіткнення. Українські захисники надійно тримають оборону на зазначеній ділянці та дають гідну відсіч агресору», – вказано в повідомленні.

Також у Генштабі інформують, що підрозділи Сил оборони стримують сили РФ на напрямку Горлівка – Торецьк, де бій триває. Тим часом проєкт DeepState указує, що військові РФ окупували село Шуми в цьому районі.

Читайте також: Проти танків і живої сили: як будують фортифікації під час війни та хто перевіряє куди ідуть гроші

«На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування російських військ в глибину нашої території. За сьогодні вже відбулося 21 бойове зіткнення. Ворог продовжує тиснути на позиції наших оборонців поблизу Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Новопокровська. Дев’ять атак відбито, боєзіткнення тривають. Ситуація під контролем Сил оборони України», – повідомляють у Генштабі.

Бої також тривають на Курахівському, Времівському та Оріхівському напрямках.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 17 червня заявив, що основні зусилля противник продовжує зосереджувати на Покровському напрямку, де сконцентрована більшість його ударних бригад і полків. За його словами, на Куп’янському, Покровському, Курахівському, Времівському оперативних напрямках проводять активні наступальні дії різної інтенсивності.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) 9 червня зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

Форум

XS
SM
MD
LG