Доступність посилання

ТОП новини

Гостро розпитуємо міністра про мобілізацію: ТЦК, втікачі, корупція, служба сина


Міністр МВС Ігор Клименко охоче говорить про розбудову полігонів для Нацгвардії, тренування військовослужбовців і відкриття ліцеїв національно-патріотичного виховання для дітей співробітників МВС.

Менш охоче міністр говорить про мобілізацію, втікачів за кордон, яких не встигають ловити прикордонники і роботу ТЦК. Справедливо зауважує , що черги в ТЦК – не його зона відповідальності, але додає: «якщо комусь стане легше, то готовий піти постояти 10 годин».

І зовсім неохоче міністр говорить про корупційні скандали у його власному оточенні, зокрема про статки родини свого підлеглого, керівника Нацполу Івана Вигівського. Каже, що там «все не так однозначно».

Глава МВС – чи не єдиний урядовець, який за час повномасштабної війни погодився дати друге велике інтерв'ю Радіо Свобода. Здебільшого, міністри уникають незручних питань від українських медіа, роботу яких вони не контролюють.

Перед цим Радіо Свобода зустрічалося з Ігорем Клименко влітку 2023-го.

Минув рік – багато змінилося як у державі, так і в особистому житті міністра. Наприклад, минулого разу він розповідав про те, що в його сина слабкий зір і тому він не може служити в армії.

Цього разу Клименко повідомив, що його єдиний 27-річний син долучився до війська.

«Чи є різниця в роботі міністра, коли його син живе цивільним безтурботним життям і коли його син в армії», – запитую у міністра. Відповідає, що є. «Я можу цим хлопцям дивитись в очі», – каже він, вказуючи на полігон, де тренують новобранців.

Прочитати повністю інерв'ю Радіо Свобода з міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком можна тут:

День із міністром МВС: Радіо Свобода поставило незручні запитання Ігорю Клименку

XS
SM
MD
LG