Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Франція підписали грантову угоду на 200 мільйонів євро – Свириденко


До половини суми гранту може бути використано для закупівлі українських товарів та послуг для проєктів з відновлення
До половини суми гранту може бути використано для закупівлі українських товарів та послуг для проєктів з відновлення

Україна підписала з урядом Франції грантову угоду на загальну суму фінансування 200 мільйонів євро, яка дозволить реалізовувати проєкти з відновлення і модернізації інфраструктури України. Про це повідомила перша віцепремʼєр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

«Ключові сектори на, які будуть спрямовані ці кошти: охорона здоров'я, енергетика, водопостачання та водовідведення, розмінування, цифрові технології, інфраструктура, сільське господарство, переробка відходів, житлове будівництво», – йдеться у дописі.

До половини суми гранту може бути використано для закупівлі українських товарів та послуг для проєктів з відновлення. Другу половину – для закупівлі французьких товарів та послуг, які можуть бути використані для потреб відновлення України, пояснила Свириденко.

Міністерка зазначила, що Франція визначить, які проєкти будуть профінансовані.

На лютий 2024 року було відомо, що потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів. Такі результати третьої оцінки збитків і потреб (RDNA3), яку український уряд провів спільно зі Світовим банком.

Форум

XS
SM
MD
LG