Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ повідомляють, що перші F-16 Україна отримала від Нідерландів. Офіційно це не підтверджують


Раніше видання Bloomberg із посиланням на свої джерела повідомило, що в Україну прибули перші винищувачі F-16. Офіційно факт передачі також ще не підтверджували. 
Раніше видання Bloomberg із посиланням на свої джерела повідомило, що в Україну прибули перші винищувачі F-16. Офіційно факт передачі також ще не підтверджували. 

В Україну були поставлені шість винищувачів F-16 з Нідерландів, повідомило британське видання The Times з посиланням на своє джерело.

За даними видання, ще кілька незабаром прибудуть з Данії.

Офіційно ці дані не підтверджують.

Раніше видання Bloomberg із посиланням на свої джерела повідомило, що в Україну прибули перші винищувачі F-16. Видання не вказувало кількість літаків і яка країна їх передала. Офіційно факт передачі також ще не підтверджували.

Після цих повідомлень у Білому домі заявили, що «процес передачі F-16 продовжує просуватися вперед».

«Ми сказали, що до кінця літа вони будуть введені в експлуатацію. У нас немає жодних підстав у цьому сумніватися», – сказав на брифінгу радник із питань національної безпеки Джон Кірбі.

Нідерланди та Данія 10 липня спільно зі США інформували, що перебувають у «процесі передачі» Україні американських винищувачів F-16. Повідомлялось, що українські військові розпочнуть літати на F-16 вже цього літа, але додаткові подробиці через міркування оперативної безпеки не надавались.

Наприкінці травня 2024 року перша група українських пілотів завершила курс навчання на винищувачах F-16 у США. Вони проходили підготовку на 162-й військово-повітряній базі Нацгвардії в Тусоні в штаті Арізона з жовтня 2023 року. Після закінчення навчання пілоти вирушили до Європи для проходження додаткової підготовки.

Влада України просила надати винищувачі F-16 від початку повномасштабного вторгнення Росії. У 2023 році кілька країн за згодою США ухвалили рішення передати Києву такі літаки.

Форум

XS
SM
MD
LG