Доступність посилання

ТОП новини

Евакуаційники, які вивозять людей з Торецька, потрапили під обстріл армії РФ


Наслідки обстрілів Торецька силами РФ, фото ілюстративне
Наслідки обстрілів Торецька силами РФ, фото ілюстративне

У вівторок, 25 червня, екіпаж евакуаційників «Схід SOS» потрапив під обстріл армії РФ під час евакуації жителів Торецька. Про це Радіо Свобода повідомив координатор напряму евакуації благодійного фонду «Схід SOS» Ярослав Корнієнко.

За його словами, цього дня евакуаційники мали виконати доволі багато заявок на вивезення маломобільних людей та людей з інвалідністю з Торецька – 12 – і працювали трьома екіпажами.

«У шести метрах від однієї з машин сталося влучання. Обоє членів команди були в засобах захисту й уціліли. Не постраждали також двоє місцевих жителів, яких вони вивозили. Але автівку – потрощило», – говорить представник «Схід SOS».

«На щастя, всі лишилися живі. В одного евакуаційника, який був за кермом, посічене обличчя від уламків скла, рани дрібні. Автівці дісталося, вона вся в шрапнелі, скло побите, Спочатку вона не заводилася, потім завелася, але вона ставатиме на довгостроковий ремонт. Ситуація робоча, всі евакуаційники знайомі з обстрілами, але такий близький обстріл у нас був вперше. Ми сьогодні святкуємо другий день народження», – сказав Корнієнко.

За його словами, «за рішенням Донецької обласної військової адміністрації, з міркувань безпеки до Торецька не пускатимуть неброньовані автівки, відтак евакуаційникам доведеться зустрічати людей за містом».

«Ми зараз думаємо про пошук броньованої автівки, аби придбати таке авто, щоб і надалі допомагати людям, бути корисними», – сказав він.

Від початку повномасштабної війни евакуаційна команда «Схід SOS» вивезла з «гарячих» точок понад 10 тисяч маломобільних та літніх людей. Зокрема, у Дніпрі їм дають прихисток, годують, розселяють, дбають про медичну допомогу й документи, а далі – переправляють до більш безпечних регіонів України або за кордон.

Форум

XS
SM
MD
LG