Доступність посилання

ТОП новини

ЄСПЛ 25 червня оголосить рішення щодо скарги на порушення Росією прав людини в Криму


Рішення мають оголосити у Палаці прав людини у Страсбурзі об 11:00 за місцевим часом
Рішення мають оголосити у Палаці прав людини у Страсбурзі об 11:00 за місцевим часом

Європейський суд із прав людини 25 червня оголосить рішення Великої палати суду у справі «Україна проти Росії (щодо Криму)».

«Справа стосується звинувачень України щодо систематичних порушень Російською Федерацією Європейської конвенції з прав людини в Криму, починаючи з лютого 2014 року. Вона також стосується звинувачень у систематичних переслідуваннях українців за їхню політичну позицію та/або проукраїнську діяльність («українські політичні в’язні»), які мали місце переважно в Криму, а також в інших частинах України чи Російської Федерації», – заявили раніше в пресслужбі суду.

Рішення мають оголосити у Палаці прав людини у Страсбурзі об 11:00 за місцевим часом.

У грудні 2020 року ЄСПЛ визнав «кримську справу» прийнятною для розгляду і підтвердив, що Росія здійснює контроль території півострова з 27 лютого 2014 року.

У березні 2022 року, незабаром після повномасштабного вторгнення в Україну, Росію виключили з Ради Європи. 16 вересня вона офіційно перестала бути країною-учасницею Європейської конвенції з прав людини. Російська влада ухвалила закон про невиконання рішень ЄСПЛ.

Форум

XS
SM
MD
LG