Доступність посилання

ТОП новини

Енергетики на вихідні послаблюють обмеження для споживачів


Вимкнення електрики в Києві, фото ілюстративне
Вимкнення електрики в Києві, фото ілюстративне

13 липня графіки відключень світла застосовуватимуть упродовж усієї доби, але обмеження будуть меншими, ніж у будні дні, повідомила пресслужба компанії «Укренерго».

«З 6:00 до 19:00 обленерго застосовуватимуть дві черги відключень одночасно. У решту годин буде задіяно три черги», – вказано в повідомленні.

В компанії ДТЕК уточнюють, що в Києві, Київській області, на Одещині, Донеччині, Дніпропетровщині є висока ймовірність відключення світла у світло-сірих зонах графіків, але не впродовж усієї доби, а в періоди з півночі до 6:00 і з 19:00 до кінця доби.

Читайте також: Шмигаль розповів, коли може поліпшитися ситуація з відключеннями світла

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки восьми ракетних та дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

На дефіцит потужності в системі також впливає зростання споживання через літню спеку – цього тижня синоптики прогнозували надзвичайну спеку.

Форум

XS
SM
MD
LG