Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові збили дві третини російських дронів уночі 10 жовтня – Повітряні сили ЗСУ


Падіння збитого російського безпілотника «Шахед», скріншот із відео, наданого бійцями 38-ї бригади морської піхоти ЗСУ
Падіння збитого російського безпілотника «Шахед», скріншот із відео, наданого бійцями 38-ї бригади морської піхоти ЗСУ

У ніч на 10 жовтня сили РФ атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів, з 63 дронів вдалося збити 41 (у 10 областях), ще 14 були «локаційно втрачені, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ», інформують Повітряні сили ЗСУ зранку 10 жовтня.

«Усього радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід понад півсотні засобів повітряного нападу противника:

– дві балістичні ракети «Іскандер-М» (район пусків – тимчасово окупований Крим);

– одну керовану авіаційну ракету Х-31П (із повітряного простору Криму);

– дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 (із повітряного простору Криму);

– три зенітні керовані ракети С-300 (із окупованої Донеччини);

– 62 ударні БпЛА (райони пусків – Приморсько-Ахтарськ, Курськ)».

Станом на 11:00 10 жовтня, за повідомленням Повітряних сил, «бойова робота триває». «Декілька БпЛА (імовірно ударні) – в повітряному просторі України. Також спостерігається велика активність розвідувальних безпілотників на півночі та півдні», – інформують українські військові.

У результаті російського удару ракетами та ударними БпЛА уражено цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури на Одещині, Полтавщині та Донеччині, вказано в повідомленні.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

Форум

XS
SM
MD
LG