Доступність посилання

ТОП новини

Дрони атакували Воронеж та склад боєприпасів під Волгоградом


Запуск безпілотника, фото ілюсративне
Запуск безпілотника, фото ілюсративне

У ніч на 29 вересня кілька регіонів півдня Росії були атаковані безпілотниками. За повідомленням російського міністерства оборони, сили ППО перехопили 125 дронів над Волгоградською, Бєлгородською, Воронезькою, Ростовською, Курською та Брянською областями, а також над Краснодарським краєм та Азовським морем.

Декілька безпілотників впали в районі селища Котлубань Волгоградської області, там зафіксовано загоряння. У Котлубані є великий склад боєприпасів, чи постраждав він, наразі невідомо. Котлубань не вперше стає об’єктом нападу. Склад піддавався атакам БпЛА в листопаді 2023-го та в березні цього року.

У Воронежі та його передмістях після нічної атаки дронів сталися пожежі. Зайнявся дах однієї з багатоповерхівок, ще в одному будинку горів балкон. Про постраждалих місцева влада не повідомляла.

Телеграм-канал Astra з посиланням на місцевих жителів повідомляє про вибухи в Єйську Краснодарського краю, поблизу розташованих там військової частини та аеродрому. Офіційного підтвердження цієї інформації немає. Про вибухи повідомляли також жителі Цимлянська та Волгодонська Ростовської області.

Українські військові та спецслужби повідомлення поки не коментували.

Від весни 2024 року різні регіони Росії, насамперед близькі до кордону з Україною, практично щодня зазнають обстрілів та атак БпЛА. Є руйнування цивільної інфраструктури, жертви та постраждалі серед мирних жителів. Міноборони Росії звинувачує в атаках ЗСУ, Київ ці повідомлення зазвичай офіційно не коментує.

Форум

XS
SM
MD
LG