Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили повідомили про знешкодження 20 з 22 російських «Шахедів» уночі 29 вересня


Знешкодження БпЛА типу Shahed, фото ілюстративне
Знешкодження БпЛА типу Shahed, фото ілюстративне

Уночі 29 вересня сили РФ випустили по Україні 22 ударних БпЛА типу Shahed, райони пусків – Єйськ і Курськ у Росії, мис Чауда – в окупованому Криму, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

«У результаті протиповітряного бою авіацією, мобільними вогневими групами та РЕБ Сил оборони України збито 15 ударних БпЛА у Сумській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях. Внаслідок протидії РЕБ ще п’ять ворожих безпілотників локаційно втрачено, попередньо без наслідків», – ідеться в повідомленні.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG