Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: чоловік ледь не потонув, намагаючись дістатися Молдови


За даними служби, він «ледь не потонув у Дністрі» (фото ілюстраційне)
За даними служби, він «ледь не потонув у Дністрі» (фото ілюстраційне)

Прикордонники врятували чоловіка, який намагався незаконно перетнути кордон через ріку, заявила Державна прикордонна служба 16 липня.

За даними служби, він «ледь не потонув у Дністрі».

«32-річний чоловік не розрахував свої сили, коли на Вінниччині намагався через річку дістатися Молдови. Старт узяв відмінний, але ж, потрапивши у стрімку течію, почав тонути. То ж прикордонникам Могилів-Подільського загону довелося оперативно – швидкісним катером – його з води витягати», – йдеться в повідомленні.

Держприкордонслужба додає, що після надання допомоги на чоловіка склали адміністративний протокол – «тим більше, що усі необхідні документи він мав із собою, примотавши їх до тіла плівкою».

Прикордонники регулярно повідомляють про затримання груп чоловіків, які намагаються незаконно перетнути державний кордон поза межами пунктів пропуску.

12 червня речник ДПСУ повідомляв, що за час воєнного стану, було викрито понад 480 злочинних груп, які займалися організацією незаконного перетину державного кордону. Він зауважив, що прикордонних щодня затримують людей, які намагаються перетнути західний кордон у незаконний спосіб.

Читайте також: Понад 20 чоловіків за допомогою зерновоза хотіли незаконно перетнути кордон – ДПСУ

Міністр МВС Ігор Клименко в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що він має інформацією про загальну кількість затриманих на кордоні чоловіків призовного віку у період від початку повномасштабної війни, однак озвучити таку статистику на загал міністр відмовився. За його словами, це закрита інформація.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон.

Форум

XS
SM
MD
LG