Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині запровадили обмеження руху транспорту через бойові дії – ОВА


15-ї бригада оперативного призначення «Кара-Даг». Нацгвардія України. Покровський напрямок, Донецька область, 5 вересня 2024 року
15-ї бригада оперативного призначення «Кара-Даг». Нацгвардія України. Покровський напрямок, Донецька область, 5 вересня 2024 року

На Донеччині запровадили тимчасове обмеження руху транспортних засобів і людей, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна.

Він уточнив, що мова йде про представників громадських, благодійних, гуманітарних організацій та їхніх транспортних засобів.

«Для пересування та роботи в цих громадах неурядовим організаціям відтепер необхідно письмово звертатися до відповідної військової адміністрації населеного пункту», – розповів голова ОВА.

Місцевий чиновник каже, що «у разі, якщо безпекова ситуація дозволятиме перебувати у громаді без ризику для життя, військова адміністрація має надати письмовий дозвіл на перебування в громаді».

«Ще раз хочу наголосити, що життя людей – найвища цінність, тому робимо все можливе для того, щоб його захистити», – підкреслив він.

Раніше, 27 серпня, в Селидівській, Курахівській, Костянтинівській та Покровській громадах Донецької області посилили комендантську годину.

На Донеччині також розширили зону примусової евакуації сімей з дітьми. Відповідне рішення ухвалили у зв’язку з погіршенням безпекової ситуації.

Також в ефірі Радіо Свобода начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

Покровський напрямок на Донеччині залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

Форум

XS
SM
MD
LG