Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: на фронті від початку доби відбулось понад 120 бойових зіткнень


На фронті від початку доби відбулось 123 бойових зіткнення з російськими загарбниками
На фронті від початку доби відбулось 123 бойових зіткнення з російськими загарбниками

На фронті від початку доби відбулось 123 бойових зіткнення з російськими загарбниками, «найбільш активно ворог діє на Курахівському напрямку, де провів третину від усіх атак», йдеться у новому зведенні Генерального штабу ЗСУ 20 вересня.

«На Харківському напрямку російські війська штурмують позиції Сил оборони в районах Вовчанська, на даний час тривають два бойових зіткнення», – кажуть у ЗСУ.

Крім того, відомо, що 7 разів сили РФ атакували українські позиції на Куп’янському напрямку – «українські захисники відбили ворожі штурми поблизу населених пунктів Степова, Новоселівка, Синьківка та Лозова. П’ять боєзіткнень триває дотепер».

«На Лиманському напрямку російські підрозділи не припиняють атакувати в районах Чернещини, Греківки, Дружелюбівки, Невського, Новосадового, Тернів та Зарічного. З початку доби на цьому напрямку українські воїни відбили вже вісім ворожих атак, ще три боєзіткнення досі тривають. Ситуація контрольована», – зазначили у ЗСУ.

У Генштабі також уточнили, що «на Торецькому напрямку росіяни провели шість атак біля населених пунктів Дачне, Торецьк та Щербинівка. Українські захисники дають гідну відсіч ворогу, три атаки вже завершено, дотепер точаться ще три боєзіткнення. Авіація агресора завдала бомбових ударів по населеному пункту Торецьк та Клебан-Бик».

Крім того, «від початку доби на Покровському напрямку російські загарбники здійснили вже 21 спробу потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоторецька, Миролюбівки, Гродівки, Червоного, Селидового та Новогродівки».

«Найбільша» кількість боєзіткнень, за даними Генштабу, нараховується на Курахівському напрямку.

«Тут загарбники 40 разів атакували українські підрозділи. Росіяни намагалися просунутися поблизу Цукуриного, Желаного Першого, Георгіївки, Дальнього, Олександрівки, Катеринівки та Костянтинівки. На даний час 10 штурмів тривають», – розповіли українські військові.

Форум

XS
SM
MD
LG