Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: у Донецькій області на вибухівці підірвалась автоцистерна з рятувальниками


На Донеччині внаслідок підриву на вибухівці поранені рятувальники з Харківської області, кажуть у ДСНС
На Донеччині внаслідок підриву на вибухівці поранені рятувальники з Харківської області, кажуть у ДСНС

На Донеччині внаслідок підриву на вибухівці поранені рятувальники з Харківської області, йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

«Троє рятувальників з Харківської області, які були залучені до ліквідації масштабної лісової пожежі у Донецькій області, зазнали поранень», - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у ДСНС, пожежна автоцистерна, на якій вони працювали підірвалася на російському вибухонебезпечному предметі.

«Подія сталася увечері 5 вересня у с. Кримки Краматорського району. Надзвичайників госпіталізовано до лікарні», – додали у відомстві.

На початку вересня у Донецькій області сталася масштабна пожежа. Вогонь пройшов близько 5 тисяч га, знищено велику площу лісу та понад 150 приватних будинків.

Пожежа перекинулася і на Харківщину. Там постраждала 69-річна жінка, а внаслідок детонації зазнав поранень і рятувальник ДСНС.

За даними ДСНС, станом на грудень 2023 року в Україні від початку повномасштабної війни через підрив на мінах або інших вибухонебезпечних предметах загинули 277 людей. Крім того, поранень зазнали 608 людей, із них – 74 дитини.

Рятувальники повідомляли, що потенційно небезпечними через замінування є третина від загальної площі України.

Форум

XS
SM
MD
LG