Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині готують евакуацію дітей із Лиману та 6 сіл – влада


На Донеччині «через погіршення безпекової ситуації у зв’язку з російськими обстрілами» вирішено вивезти дітей з міста Лиман та шести сіл
На Донеччині «через погіршення безпекової ситуації у зв’язку з російськими обстрілами» вирішено вивезти дітей з міста Лиман та шести сіл

На Донеччині «через погіршення безпекової ситуації у зв’язку з російськими обстрілами» вирішено вивезти дітей з міста Лиман та шести сіл, йдеться у повідомленні голови обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна.

«Безпекова ситуація у регіоні за останній тиждень значно погіршилася… З огляду на постійні важкі обстріли, на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС схвалили важливе рішення про евакуацію родин із дітьми з деяких населених пунктів області. Зокрема, необхідно вивезти дітей з Лиману, сіл Липове, Нове, Карпівка, Ставки Лиманської громади, села Прогрес Гродівської громади та селища Зоря Іллінівської громади», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «наразі в обласній військадміністрації чекають на погодження цього рішення від Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану».

Влада області вкотре закликала населення евакуюйтесь до безпечніших регіонів України.

«Перебуваючи в області, ви ризикуєте своїм життям та життями своїх близьких», – наголосили в ОВА.

Раніше на Донеччині оголосили примусову евакуацію людей із сіл Мар’їнської та Очеретинської громад. Місцева влада обіцяла, що всі евакуйовані будуть забезпечені житлом і підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG