Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті за день було 84 зіткнення, половина – на двох напрямках


Українські військові на Донеччині, 21 травня 2024 року
Українські військові на Донеччині, 21 травня 2024 року

Від початку доби на фронті відбулося 84 бойові зіткнення, із них половина – на Курахівському і Покровському напрямках, повідомив у зведенні станом на 19:00 Генеральний штаб ЗСУ.

«На Покровському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 21 спробу прорвати рубежі нашої оборони. Бойові зіткнення тривають у районі Сокола (на двох ділянках), Новоолександрівки і Прогресу. По Олександрополю окупанти били п’ятьма КАБами, ще одну таку бомбу задіяли для бомбардування Нью-Йорка на Донеччині. Уманське і Новоселівка зазнали атак некерованими авіаційними ракетами – 12 і 11 відповідно», – йдеться в повідомленні.

«На Курахівському напрямку в районі міста Красногорівка українські воїни відбивають чотири штурмові дії противника. Загалом росіяни здійснили 21 атаку», – додали в Генштабі.

У ніч проти 30 травня проєкт DeepState повідомив про черговий поступ російської армії на захід від Донецька – цього разу в районі Нетайлового Донецької області. Агресор наблизився до Карлівського водосховища і Карлівки. Як пише проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії, звідти РФ може вибирати, куди йти далі – на захід на Селидове й Покровськ, або звернути південніше – і спробувати з півночі підійти до Курахового.

На цьому тлі головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про те, що агресор стягує нові сили на північ Харківської області – хоча й їх, за словами командувача, не вистачить для прориву оборони України. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов також повідомив, що готується евакуація з міста Золочів – за його словами, він стане наступною ціллю армії Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG