Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині вирішили провести примусову евакуацію дітей із п’яти населених пунктів


Наслідки російської ракетного удару в Покровську, Донецька область, 24 червня 2024 року (ілюстративне фото)
Наслідки російської ракетного удару в Покровську, Донецька область, 24 червня 2024 року (ілюстративне фото)

На Донеччині місцева влада вирішила провести примусову евакуацію дітей із п’яти населених пунктів, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«На позачерговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС Донецької області ухвалили рішення про проведення примусової евакуації дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками з селища Дробишеве Лиманської громади, сіл Нова Полтавка, Новооленівка, Олександропіль, Романівка Іллінівської громади», – написав Філашкін у телеграмі.

За його словами, це рішення направили на погодження з органами військового командування і Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Філашкін додав, що на засіданні комісії розглянули і питання про посилення заходів евакуації з Торецької громади. «Щодня ворог обстрілює громаду з усіх видів озброєнь, у тому числі використовує авіабомби і безпілотники, перебувати тут вкрай небезпечно», – зазначив він.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Донеччину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG