Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі демонтували зруйновані під’їзди будинку, в який влучила російська ракета


У Дніпрі демонтували зруйновані під'їзди будинку на Перемозі, куди влучила ракета 14 вересня 2024
У Дніпрі демонтували зруйновані під'їзди будинку на Перемозі, куди влучила ракета 14 вересня 2024

У Дніпрі завершили розбирати під’їзди будинку на Набережній Перемоги 118, куди у січні 2023 року армія РФ поцілила ракетою. За даними компанії-підрядника, Демонтаж секцій зруйнованого будинку розпочався в грудні 2023 року, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Фахівці розібрали й вивезли понад тисячу бетонних секцій – це два під’їзди, пошкоджені внаслідок удару. Загалом – 72 квартири.

Що буде на місці знесених під’їздів поки не визначилися. Місцеві жителі пропонували поставити меморіальний знак або капличку, де можна було б вшанувати пам’ять загиблих.

Поблизу будинку була меморіальна зупинка, куди люди несли іграшки та квіти, але її спалили невідомі. Згодом дніпряни знову почали нести сюди іграшки та квіти.

Раніше вцілілий під’їзд багатоповерхівки по Набережній Перемоги, 118 у Дніпрі, куди влучила ракета, розмалювали петриківкою. Над розписом працювали дві майстрині Людмила Горбуля та Ольга Дарадан з Петриківки.

14 січня 2023 року армія РФ вдарила ракетою Х-22 по багатоповерхівці в Дніпрі, загинули близько пів сотні людей, з них шестеро – діти.

Форум

XS
SM
MD
LG