Доступність посилання

ТОП новини

Із окупованих територій повернули ще сімох дітей – Херсонська ОВА


Додому повернули ще сімох українських дітей, які проживали на окупованій Росією частині Херсонської області (фото ілюстративне)
Додому повернули ще сімох українських дітей, які проживали на окупованій Росією частині Херсонської області (фото ілюстративне)

Додому повернули ще сімох українських дітей, які проживали на окупованій Росією частині Херсонської області, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Пркудін.

За його словами, на територію України повернулися три хлопчики та чотири дівчинки.

«Малечі – від 4 місяців до 13 років. Вони подолали довгий і складний шлях. Головне, що зараз діти у безпеці, отримують всю необхідну допомогу», – зазначив Прокудін.

За даними України, за час війни в Росії та на окупованих територіях опинилися понад 20 тисяч українських дітей.

У березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у скоєнні воєнних злочинів – насильницьких депортацій та переміщення населення, зокрема дітей, із окупованих територій України.

Повернути в Україну, за даними влади, поки що вдалося близько пів тисячі дітей.

За даними уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, в Україні від початку повномасштабного вторгнення перебували у розшуку понад 52 тисячі людей, серед них понад 3,5 тисячі – це діти. Зниклими за особливих обставин вважаються близько 37 тисяч осіб. Про такі дані омбудсмен повідомив у кінці травня цього року.

Форум

XS
SM
MD
LG