Доступність посилання

ТОП новини

У ЦАХАЛ підтвердили ліквідацію лідера «Хамасу», якого вважають організатором нападу на Ізраїль у жовтні


Ізраїльські солдати у Секторі Гази, 21 січня 2024 року
Ізраїльські солдати у Секторі Гази, 21 січня 2024 року

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила про ліквідацію лідера бойового крила «Хамасу» Мухаммеда Дейфа, якого вважають організатором нападу на Ізраїль у жовтні 2023 року. Про це ЦАХАЛ повідомляє у мережі Х 1 серпня.

Раніше в Ізраїлі повідомляли, що Дейф був в одній кімнаті з командиром бригади «Хамасу», визнаного терористичною організацією США і Євросоюзом, у Хан-Юнісі Рафаа Саламехом під час атаки 13 липня по Сектору Гази.

Багато хто вважає Дейфа головним архітектором атаки 7 жовтня, через яку загинули близько 1200 людей на півдні Ізраїлю та яка спровокувала війну Ізраїлю та угруповання «Хамас». Протягом багатьох років він очолював список найбільш розшукуваних в Ізраїлі, вважається, що в минулому йому вдалося уникнути кількох ізраїльських замахів.

Після атаки 13 липня «Хамас» відхилив заяву, що Мохаммед Дейф був мішенню ізраїльського удару під час удару по місту Хан-Юніс, вказавши, що це не перший випадок заяв щодо ударів «по палестинських лідерах». Речник «Хамасу» тоді сказав, що це твердження є «безпідставною заявою» і «виходить у контексті виправдання та приховування злочинів і масових вбивств».

Ізраїль проводить у Секторі Гази військову операцію у відповідь на напад «Хамасу» на південь країни 7 жовтня 2023 року. Тоді було вбито понад 1200 мирних жителів, понад 250 людей були взяті в заручники та вивезені до Гази.

Наприкінці червня прем’єр Ізраїлю заявив, що «наступ в Газі згортається, але Ізраїлю доведеться продовжувати удари, спрямовані на запобігання перегрупуванню «Хамас».

Форум

XS
SM
MD
LG