Доступність посилання

ТОП новини

Глава Пентагону відреагував на останні події на Близькому Сході


За словами Ллойда Остіна, події, які спостерігали протягом тривалого часу вздовж північного кордону Ізраїлю, викликають занепокоєння.
За словами Ллойда Остіна, події, які спостерігали протягом тривалого часу вздовж північного кордону Ізраїлю, викликають занепокоєння.

Міністр оборони США Ллойд Остін не вважає, що буде широка війна на Близькому Сході, але каже, що у разі нападу на Ізраїль Вашингтон допоможе його захистити.

«Я не думаю, що війна неминуча. Я цього не відкидаю. Я думаю, що завжди є місце і можливості для дипломатії», – сказав він журналістам під час візиту на Філіппіни.

За його словами, події, які спостерігали протягом тривалого часу вздовж північного кордону Ізраїлю, викликають занепокоєння.

«Знову ж таки, ми збираємося зробити все, що в наших силах, щоб переконатися, що це не переросте в ширший конфлікт в усьому регіоні», – додав міністр оборони США.

Відповідаючи на запитання, що робитимуть США у разі ширшого конфлікту на Близькому Сході, Остін сказав, що «якщо на Ізраїль нападуть, ми, безумовно, допоможемо захистити Ізраїль», але пріоритетом буде деескалація напруженості.

«Ви бачили, як ми робили це в квітні. Ви можете очікувати, що ми зробимо це знову…Але ми не хочемо, щоб це сталося. Ми будемо наполегливо працювати над тим, щоб переконатися, що ми робимо все можливе, щоб допомогти знизити температуру і вирішити проблеми дипломатичним шляхом», – зазначив глава Пентагону.

Корпус вартових Ісламської революції Ірану 31 липня заявив, що Ісмаїл Ханія, політичний лідер палестинського екстремістського угруповання «Хамас», визнаного терористичною організацією США та ЄС, був убитий в Тегерані в результаті рейду, проведеного Ізраїлем.

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по порту Худейда в Ємені, який контролюють хусити

Раніше 30 липня Ізраїль заявив про «ліквідацію» в Бейруті Фуада Шукра, командира бойовиків «Хезболли», який, як стверджують ізраїльтяни, стояв за ракетним обстрілом на вихідних, в результаті якого загинули 12 ізраїльських молодих людей.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила в повідомленні в соціальній мережі X, що Шукр «керував» атаками «Хезболли». Реакції з боку «Хезболли» не було.

У квітні Іран у відповідь на удар по іранському консульстві в сирійській столиці Дамаску завдав удару по Ізраїлю, використавши 170 дронів і 130 переважно балістичних ракет. За повідомленням ізраїльської сторони, 99 відсотків з них було перехоплено протиповітряною обороною. За даними міжнародних ЗМІ, значна частина дронів та ракет були перехоплені ще на підльоті до Ізраїлю і допомагали в цьому США, Британія, Франція та Йорданія.

Форум

XS
SM
MD
LG