Доступність посилання

ТОП новини

ДБР: у депутатки з Хмельницького виявили 1,5 мільйона доларів готівкою


Слідчі розслідують кримінальне провадження щодо оборудок на Хмельницькій митниці
Слідчі розслідують кримінальне провадження щодо оборудок на Хмельницькій митниці

У депутатки Хмельницької міської ради виявили понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об’єкти нерухомості, повідомило у середу Державне бюро розслідувань.

Жінка у своїй декларації взагалі не вказала наявність у неї готівки. Водночас під час обшуків у індивідуальних банківських комірках, відкритих на її ім’я, та за місцем її роботи правоохоронці вилучили понад 1,5 мільйона доларів США у різній валюті, йдеться у повідомленні.

«Слідчі Бюро розслідують кримінальне провадження щодо оборудок на Хмельницькій митниці під час виконання угод приватною компанією, директором якої нині є депутатка», – кажуть у ДБР.

Наразі жінку затримали за підозрою у незаконному збагаченні. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років з конфіскацією усього майна.

ДБР не вказує імені депутатки, однак українські ЗМІ з посиланням на власні джерела пишуть, що йдеться про Світлану Баранську від депутатської фракції «Європейська солідарність».

Сама депутатка цю інформацію не коментувала.

Раніше суд у Києві обрав запобіжний захід очільниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. ДБР підозрює керівницю Хмельницького обласного МСЕК та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах. Згідно з даними сайту Хмельницької обласної ради – МСЕК області очолює депутатка міської ради від фракції «Слуга народу» Тетяна Крупа.

Форум

XS
SM
MD
LG