Доступність посилання

ТОП новини

У НАЗК кажуть про ознаки незаконного збагачення у деклараціях ексомбудсменки Денісової


У НАЗК виявили ознаки незаконного збагачення на майже 10 мільйонів гривень та ознаки недостовірного декларування на понад 32,4 мільйона гривень
У НАЗК виявили ознаки незаконного збагачення на майже 10 мільйонів гривень та ознаки недостовірного декларування на понад 32,4 мільйона гривень

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами перевірок декларацій встановило в діях ексомбудсменки, яка на кінець 2023 року була членкинею правління Пенсійного фонду України, ознаки незаконного збагачення на майже 10 мільйонів гривень та ознаки недостовірного декларування на понад 32,4 мільйона гривень, йдеться в заяві НАЗК.

У відомстві не називають прізвища фігурантки, проте згадані посади обіймала Людмила Денісова.

«За результатами перевірки декларації за 2022 рік встановлено ознаки недостовірних відомостей на понад 12,4 млн грн, з яких 2,4 млн грн – не відображені відомості про дохід, за рахунок якого декларантка здійснила погашення позики перед банком, та вказала 10 млн грн, нібито отримані у позику від третьої особи. Такий «позичальник» повідомив, що його попросили оформити надання позики від свого імені декларанту, власних коштів в такому розмірі він не мав і фактично їх не передавав», – кажуть в антикорупційному органі.

Також, кажуть у НАЗК, за результатами перевірки декларації за 2023 рік встановлено ознаки незаконного збагачення у зв’язку з набуттям грошових активів з непідтверджених джерел, розмір яких перевищує законні доходи на 9,9 млн гривень.

Сама Денісова наразі публічно не коментувала оприлюднену інформацію.

Людмила Денісова була міністеркою соціальної політики в уряді Арсенія Яценюка. З березня 2018 року до травня 2022 року обіймала посаду уповноваженої ВРУ з прав людини. Також була членкинею правління Пенсійного фонду.

Форум

XS
SM
MD
LG