Доступність посилання

ТОП новини

Олімпіада-2024: перемога Хижняка над ексукраїнцем, футболісти прощаються з Іграми. Результати четвертого дня


На Олімпіаді в Токіо Хижняк став срібним призером
На Олімпіаді в Токіо Хижняк став срібним призером

Український боксер Олександр Хижняк (вагова категорія до 80 кг) з перемоги стартував на Олімпіаді-2024.

Його першим суперником став ексукраїнець Пилип Акілов. Він народився в Бахмуті, а на початку повномасштабного вторгнення перебував у Маріуполі. Після того, як вдалося виїхати, Акілов переїхав до Угорщини й влітку 2023 року змінив громадянство.

За результатами трьох раундів по три хвилини роздільним рішенням суддів перемогу здобув Олександр Хижняк. Він пробився до чвертьфіналу, де 2 серпня боксуватиме проти бразильця Вандерлея Де Соузи Перейри.


Теніс. Марта Костюк – єдина українка, яка продовжить виступати в індивідуальних змаганнях на Олімпіаді. У матчі 1/8 фіналу українка обіграла Марію Саккарі з Греції у трьох сетах – 4:6, 7:6, 6:4. Наступна суперниця – хорватка Донна Векич.

Проте Костюк була вимушена знятися з участі в парному розряді, де вона виступає в тандемі з Даяною Ястремською, адже це був би другий матч за день за участю Марти. Українки просили перенести матч на наступний день, але їм відмовили, надавши Костюк лише три години на перепочинок. Українки вирішили знятися з парного розряду. Тепер від «синьо-жовтих» там виступатимуть лише сестри Кіченок.

Другий день поспіль Еліна Світоліна грає тригодинні матчі
Другий день поспіль Еліна Світоліна грає тригодинні матчі


Важкий графік не дав поборотися за нагороди й Еліні Світоліній. Матч проти цьогорічної переможниці Вімблдону Барбори Крейчикової тривав майже три години й завершився із рахунком 1:2 (6:7(5), 6:2, 4:6) на користь тенісистки з Чехії.

Веслувальний слалом. Вікторія Ус у першому заїзді на каное подолала дистанцію за 113.67 секунд і це був 16-й результат. В другій спробі була тринадцятою, адже покращила свій час майже на 8 секунд. У загальному заліку українка посіла дев'яте місце та пробилася до півфіналу.

Уже завтра, 31 липня, Вікторія Ус боротиметься за нагороди
Уже завтра, 31 липня, Вікторія Ус боротиметься за нагороди


Настільний теніс. Україна припинила участь на Олімпіаді. Останньою представницею «синьо-жовтих» на Іграх залишалася Маргарита Песоцька. Але сьогодні вона не впоралася з румункою Бенардетт Соч та поступилася 1:4. Раніше свої стартові матчі програли Соломія Братейко та Ярослав Жмуденко. Тож настільний теніс – це перший вид спорту, де українці вже не виступатимуть на Іграх-2024.

Футбол. Прощаються з Іграми й українські футболісти. Підопічні Руслана Ротаня не змогли обіграти однолітків з Аргентини. Перед матчем усі команди групи B мали по три залікові очки, й Україна ще мала шанс вийти з групи. На 47-й хвилині Аргентина відкрила рахунок завдяки Тьяго Альмада, а вже в компенсований час Клаудіо Ечеверрі зіграв на добиванні. На табло – 2:0. В іншому матчі групи B збірна Марокко розгромила команду Іраку – 3:0. Такий результат вивів Марокко в лідери квартету, другими в плейоф пробиваються аргентинці.

Для української збірної з футболу це дебютний виступ на Олімпіаді
Для української збірної з футболу це дебютний виступ на Олімпіаді


Плавання. Ще один український плавець не зміг пройти кваліфікацію. Денис Кесіль став 24-м на дистанції 200 м батерфляєм. Його результат 1:57.72 секунди. Як і Ніка Шарафутдінова, яка виступала на стометрівці на спині, він припиняє свою участь на Олімпіаді. Але свій шлях до нагород продовжують ще три спортсмени: Владислав Бухов (50 м вільним стилем), Олександр Желтяков (100 м на спині) та Михайло Романчук (1500 м вільним стилем). На останнього – медальні сподівання.

Бадмінтон. Поліна Бугрова виграла зустріч проти Терези Швабікової з Чехії (2:1), але цього не вистачило, щоб пробитися у плейоф Ігор. Перед цим українка зазнала поразки від представниці Індонезії Григорії Тунджунг. Загалом – друге місце в групі й Бугрова завершує свій дебютний виступ на Іграх.

Бугрова подарувала Україні перемогу, але цього було замало, щоб продовжити боротьбу за нагороди
Бугрова подарувала Україні перемогу, але цього було замало, щоб продовжити боротьбу за нагороди


Стрільба з лука. Михайло Усач у 1/32 фіналу отримав у суперники Маркуса Д’Алмейді – це перший номер світового рейтингу. Українець розпочав боротьбу досить упевнено – виграв перший сет, тричі потрапивши в десятку. Мав шанс вирвати й другий сет, але набрав усього 26 очок: третій постріл був невдалим. Далі – конкуренція в одне-два очки. У підсумку Усач програв Д’Алмейді (2:6). Раніше збірна України зі стрільби з лука не пройшла кваліфікацію змішаного турніру.


Фехтування. Жіноча збірна України з фехтування (шпага) стала шостою, і це для неї найкращий результат за всю історію Ігор. Раніше українки не фінішували вище восьмої сходинки – у 2012 і 2016 роках. Влада Харькова, Джоан Фейбі Бежура та Олена Кривицька у чвертьфіналі поступилися збірній Китаю – 41:45. Три перемоги з дев’яти на рахунку Харькової (двічі вигравала) та Бежури. У втішному раунді «синьо-жовті» виграли у команди Єгипту із рахунком 45:31, що дозволило змагатися за п'яте місце. Але збірна України не впоралася з кореянками – 38:45.

Завтра, 31 липня, за медалі боротимуться Софія Лискун та Ксенія Байло (стрибки у воду), Євгенія Довгодько, Катерина Дудченко, Дарина Верхогляд, Анастасія Коженкова (академічне веслування), Ілля Ковтун та Олег Верняєв (індивідуальне багатоборство), Вікторія Ус (веслувальний слалом).

Форум

XS
SM
MD
LG