Доступність посилання

ТОП новини

Олімпіада-2024: дзюдоїстка Білодід завершила виступи


У 1/8 фіналу «українська Анаконда» поступилася спортсменці з Японії Харуко Фунакубо
У 1/8 фіналу «українська Анаконда» поступилася спортсменці з Японії Харуко Фунакубо

Українська дзюдоїстка Дарʼя Білодід, яка виступає у ваговій категорії до 57 кг, завершила виступи на своїх других Олімпійських іграх.

У першій сутичці бронзова призерка Ігор у Токіо (у вазі до 48 кг) за 5 секунд перемогла 15-річну представницю Кирибаті Неру Тібва. Але в 1/8 фіналу «українська Анаконда» поступилася спортсменці з Японії Харуко Фунакубо, віцечемпіонці світу 2022 і 2023 років. Білодід програла у додатковий час, вона зробила три «шидо» і отримала дискваліфікацію.

Читайте також: Олімпіада-2024. Представник невизнаного Придністров’я та відвідувачка окупованого Криму: кого МОК визнав «нейтральними спортсменами»

Після бронзової нагороди на Олімпіаді в Токіо Дар’я Білод перейшла в нову для себе вагу – до 57 кілограм. Лише в 2024 році вона змогла завоювати перший серйозний титул за п’ять років – виграла чемпіонат Європи. Проте через мікротравму не поїхала на світову першість.

На Іграх в Парижі виступає найменша кількість українських атлетів за всі Олімпіади – усього 140 спортсмен.

На літній Олімпіаді-2020 у Токіо «синьо-жовті» здобули 19 нагород: одну золоту, шість срібних та 12 бронзових. На Іграх в Парижі, за оцінками компанії Nielsen’s Gracenote, українці виборють 13 медалей: 2 золоті, 4 срібні та 7 бронзових.

Форум

XS
SM
MD
LG